Busch wint door regen geteisterde race in 'Last Great Colosseum'

NASCAR-coureur Kyle Busch heeft zijn tweede opeenvolgende zege te pakken. Na winst op de Texas Motor Speedway won de coureur van Joe Gibbs Racing ook op de korte baan van Bristol, ook wel The Last Great Colosseum genoemd.

De race werd geteisterd door de regen in Tennessee. Oorspronkelijk stonden 500 ronden gepland, waarbij de uitslag officieel genoemd kon worden als men na minstens 250 ronden de boel moest staken. Dat lukte net niet: de regen kwam een klein kwartiertje te vroeg en de race werd zondag na iets meer dan 200 ronden stilgelegd.

Zondag was het al na krap een minuut fout gegaan: Michael McDowell ging in de rondte en onder meer Chase Elliott en kampioen Ryan Truex Jr liepen dusdanig veel schade op dat ze vrijwel kansloos waren. Een later incident zorgde er voor dat Ricky Stenhouse Jr spinde, maar hij kon zijn weg zonder schade vervolgen en bleek in het latere deel van de race nog zeer competitief. Ryan Blaney reed ondertussen sterk, maar terwijl hij op kop lag crashten een aantal achterblijvers en Blaney was de sjaak.

De race werd een paar keer onderbroken en uiteindelijk wat zondag betreft helemaal gestopt. Maandag kon men dan weer verder, hoewel de dreiging van de regen continu in de lucht bleef hangen. Dit keer was Kyle Larson erg sterk, net als Brad Keselowski, Stenhouse Jr en Kyle Busch. In de slotfase leek Larson goede kans te maken, maar Busch was in de laatste ronden te sterk en won voor Larson en zevenvoudig kampioen Jimmy Johnson, die eindelijk weer eens een goed resultaat neer kon zetten.

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)