NASCAR-kampioen Truex met overmacht naar eerste zege van het jaar

NASCAR-coureur Martin Truex Jr heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. De kampioen, rijdend voor het Furniture Row Racing van de Nederlandse Amerikaan Barney Visser, was een klasse apart op de D-oval van Fontana in Californië en reed 125 van de 200 ronden op kop.

Op Truex stond in de eerste stage geen maat en ook het tweede deel van de race werd een prooi voor hem. De voornaamste spanning kwam toen Kevin Harvick, die de vorige drie races won, in de muur knalde. Hij probeerde wat naar beneden te komen op de baan en raakte Kyle Larson, waarna Harvick hard in de muur belandde. Hij kon na wat reparaties nog verder rijden, maar was wel kansloos en nam na afloop ook gewoon zelf de verantwoordelijkheid voor de actie. 

Bij de herstart na de tweede stage, met 75 ronden te gaan, lagen Kyle Busch en Truex op kop, voor Joey Logano en Brad Keselowski. De volgende caution kwam snel vanwege een aanraking met de muur door David Ragan, maar het was allemaal weinig spectaculair. Ook na de herstart lagen Busch en Truex voorop en met veertig ronden te rijden werd Busch gepasseerd door de kampioen, alvorens ze allebei naar binnen doken voor in principe de laatste pitstop.

Voor Harvick ging het niet helemaal goed (Bron: YouTube)

Het team van Joe Gibbs Racing deed het uitstekend in de pitstraat en hielp Busch zo weer naar de leiding, maar wel met Truex in zijn nek. Denny Hamlin had de leiding in handen, maar moest zijn pitstop nog maken, wat hij een ronde later deed. Binnen tien ronden ging Truex weer voorbij aan Busch en dus had hij de koppositie weer terug.

Met nog twintig ronden te rijden had Busch het heel zwaar: hij lag inmiddels vijf seconden achter Truex en werd aangevallen door Kyle Larson, die de tweede plek dan ook overnam. Truex liep alsmaar verder weg en reed dominant naar de zege, voor Larson en Busch. Penske-teamgenoten Keselowski en Logano vochten nog even om de vierde plek, met Keselowski als winnaar van dat duel.