MLB: Fenomenale homerun Bogaerts helpt Red Sox naar ruime zege

Honkballer Xander Bogaerts heeft zijn geweldige seizoensstart een bijzonder indrukwekkend gevolg gegeven. De kortestop van de Boston Red Sox hielp zijn ploeg in het eigen Fenway Park langs de Tampa Bay Rays: 10-3.

In de eerste inning was het al raak voor Bogaerts: hij sloeg een double, waardoor Andrew Benintendi en Hanley Ramirez konden scoren. Eén inning later deed hij dat echter al verbleken: met een werkelijk magistrale klap ramde Bogaerts de bal, nota bene met alle honken bezet, vol het stadion uit.

Het betekende dus een grand slam, een homerun die vier runs in één keer oplevert. Voor de Red Sox was het pas de eerste grand slam sinds september 2016, terwijl het voor Bogaerts de tweede uit zijn loopbaan was. Dat hij dat tegen Rays-pitcher Jake Faria deed was overigens een mooi staaltje revanche: Faria gooide vorig jaar een bal hard op de hand van Bogaerts, waardoor hij vrijwel het hele seizoen niet meer in echt goede doen was.

Bogaerts schittert bij de Red Sox (Bron: YouTube)

De Houston Astros wonnen in eigen huis op opvallende wijze van de San Diego Padres. Negen innings honkbal leverden geen enkele score op, maar in de tiende inning was het raak. Alex Bregman van de Astros sloeg een bal hoog in de lucht - maar zeker niet ver - en dat leverde paniek op bij de Padres.

Eerste honkman Eric Hosmer, een van de betere eerste honkmannen die er zijn, verkeek zich volledig en zag de bal van Bregman achter zich landen in plaats van in zijn handschoen. Derek Fisher was scherp en liep vanaf het tweede honk over de thuisplaat: 1-0 winst voor de Astros.

De Astros winnen op het nippertje (Bron: YouTube)

De Philadelphia Phillies deelden klappen uit aan de Miami Marlins. In Philly sloegen Maikel Franco en Aaron Altherr binnen drie innings allebei een grand slam, wat de Phillies uiteindelijk op weg hielp naar een monsterzege: 20-1, één run meer dan de Phillies in hun eerste zes wedstrijden bij elkaar scoorden.

Tot slot gaan we nog even naar San Francisco, waar de Giants bezoek kregen van de Los Angeles Dodgers. De Giants kwamen in de veertiende inning met 4-5 achter, maar Andrew McCutchen redde de boel: met twee man op de honken mepte hij de bal de tribunes in voor een three run home run, waarmee de wedstrijd gelijk voorbij was, 7-4.

McCutchen slaat de wedstrijd binnen voor de Giants (Bron: YouTube)

Uitslagen MLB zaterdag
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 10-3
New York Yankees - Baltimore Orioles 8-3
Washington Nationals - New York Mets 2-3
Chicago White Sox - Detroit Tigers 1-6
Minnesota Twins - Seattle Mariners 4-11
St.Louis Cardinals - Arizona Diamondbacks 5-3
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs 2-5
Cleveland Indians - Kansas City Royals 0-1
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 20-1
San Francisco Giants - Los Angeles Dodgers 7-5
Pittsburgh Pirates - Cincinnati Reds 4-7
Houston Astros - San Diego Padres 1-0
Texas Rangers - Toronto Blue Jays 5-1
Colorado Rockies - Atlanta Braves 3-2
Los Angeles Angels - Oakland Athletics 3-7