Dronkelap neemt benenwagen na eenzijdig ongeval

Maandagavond is een 39-jarige dronkelap uit Vlissingen op de Voornseweg bij Yerseke aangehouden nadat werd betrapt rijden onder invloed.

’s Avonds ontving de meldkamercentralist een bericht binnen over een eenzijdig ongeval aan de Zeedijkseweg. Direct werdt hulpverlening op pad gestuurd. De bewust beschonken bestuurder wenste niet geholpen worden. Zodra deze de ambulance aan zag komen nam hij de benenwagen. Agenten zagen de man op de Voornseweg in en uit een sloot lopen en hoorden hem zeggen dat "hij hulp nodig had".

Het drankorgel is vervolgens alsnog nagezien door ambulancepersoneel. Gezien het bijzondere gedrag van de zuipschuit werd bij hem een alcoholtest afgenomen. Deze test gaf aan dat hij dieper in het glaasje had gekeken dan wettelijk is toegestaan. De pimpelaar is vervolgens voor een ademanalyse meegenomen naar het politiebureau.

De analyse liet een score zien van 725 ug/l (= meer dan 3x overschrijding toegestane limiet). Omdat het gedrag van de kannenkijker telkens wisselde van zeer agressief naar erg rustig werd bij hem ook een drugstest afgenomen. De uitkomt hiervan is nog niet bekend. Zijn rijbewijs in ingenomen. De drinkebroer mocht zijn roes uitslapen in een politiecel. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Dronkelap neemt benenwagen na eenzijdig ongeval (Foto: Stockfoto politie.nl)
Dronkelap neemt benenwagen na eenzijdig ongeval (Foto: Stockfoto politie.nl)