Jakobsen pakt in Nokere Koerse eerste profzege

Fabio Jakobsen heeft Nokere Koerse op zijn naam geschreven. De 21-jarige Nederlander van Quick-Step Floors was na 191 kilometer de snelste van een sterk uitgedund peloton. De Belg Amaury Capiot kwam als tweede over de streep, voor de Fransman Hugo Hofstetter.

Over een parcours met 22 kasseistroken kozen acht renners voor de aanval: Martijn Budding, Conor Dunne, Yannick Martinez, Ivo Oliveira, Rob Ruijgh, Simon Seller, Timothy Stevens en Daniel Turek. De kopgroep kreeg meer dan tien minuten van het peloton.

In de finale moesten de renners twee ronden van 29 kilometer rond Nokereberg met daarin verschillende kasseistroken afleggen. In de aanloop daarnaartoe werd het tempo in het peloton flink verhoogd, waardoor de voorsprong van de kopgroep snel terug liep.

Wout van Aert was de eerste renner in de voorlaatste ronde die een versnelling plaatste. De Belg kreeg acht renners en door de goede samenwerking pakte het negental een halve minuut op het peloton. Ze gingen op zoek naar de koplopers, waar ondertussen Dunne in de aanval was gegaan. In het peloton was de organisatie ondertussen ook op gang gekomen, dankzij team Sky en werd de groep van Van Aert ingerekend.. Op negen kilometer van de finish was ook het avontuur van Dunne over.

In de laatste vijf kilometer probeerde Van Aert het opnieuw op een kasseistrook, maar dit keer kreeg de Belg geen ruimte van het uitgedunde peloton. Van Aert besloot zich dan maar op kop te zetten van het peloton en daar een stevig tempo te ontwikkelen voor zijn ploegmaat Sean de Bie. In de sprint die zou volgen van een groep van dertig renners bleek Jakobsen over de snelste benen te beschikken op de Nokereberg.