Verbeek niet meer analyticus op televisie

Gertjan Verbeek is de rest van dit seizoen niet meer als analyticus op televisie te zien, zodat hij zich volledig kan richten op FC Twente.

Datzelfde geldt voor technisch directeur Jan van Halst. "Alles wat je nu doet, wordt in een negatief daglicht geplaatst. Dat begrijpen we heel goed. We hebben afgesproken dat we dat nu niet meer doen, dus dat doen we de rest van het seizoen niet meer", vertelt Verbeek maandag op FC Twente TV.

"We moeten met z'n allen uitkijken dat we niet in negativisme terechtkomen. Weet in ieder geval één ding: hier wordt zeven dagen per week en bijna 24 uur per dag gewerkt om de club in de Eredivisie te houden. Dat geldt voor iedereen." Twente leed vrijdag een gevoelige nederlaag bij rivaal Heracles Almelo (2-1). De Tukkers staan voorlaatste in de Eredivisie, één punt boven hekkensluiter Roda JC.

Verbeek benadrukt dat iedereen binnen de club zich zorgen maakt. "We willen maar één ding en dat is dat FC Twente in de Eredivisie blijft. Dan kan je hier met een gebogen hoofd rond gaan lopen of toch proberen rechtop te lopen. We moeten door blijven strijden. Iedereen wist dat wij van heel ver moesten komen en daar worden we nu ook in sportief opzicht mee geconfronteerd." Komend weekend krijgt de ploeg Willem II op bezoek.