Golfer Luiten gaat aan de leiding in Oman, Huizing valt terug

Joost Luiten is na de derde dag van het Oman Open één van de drie leiders. De Nederlandse zou een ronde van 66 (-6) lopen en dat was dezelfde scoren als een dag eerder. Daarmee kwam hij na 54 holes uit op 204 (-12) slagen, net als de Fransman Julien Guerrier en de Engelsman Matthew Southgate.

Luiten moest op vijftiende hole een bogey toestaan op zijn scorekaart, maar daar stonden wel zeven birdies tegenover. De 32-jarige golfer keek na afloop van zijn ronde tevreden terug. "De lijn die ik gister had ingezet heb ik vandaag door kunnen trekken. Er waren weinig zwakke onderdelen. De driver liep goed. Ik mis één fairway. Daar maak ik helaas wel een bogey omdat mijn drive in de fairwaybunker eindigt. Dat kan een keer gebeuren. Gelukkig waren mijn ijzers heel scherp. De putter doet het ook prima, en dan kan je dit soort scores noteren."

Dan Huizing had op de derde dag van het Oman Open een mindere dag. De Nederlander die de afgelopen in de top vijf stond zakte na een ronde van 76 (+4) naar een gedeelde 31ste plaats.