Netanyahu: ik zal niet opstappen.

De premier van Israel Netanyahu verwierp de aanbevelingen van de politie om hem aan te klagen. Netanyahu zou volgens de politie aangeklaagd moeten worden voor fraude, omkoperij en schending van vertrouwen. De premier vindt de beschuldigingen "partijdig, extreem en vol met gaten zoals Zwitserse kaas."

De politie voert twee verschillende onderzoeken uit naar de rechtse politicus Netanyahu. Als hij schuldig wordt bevonden aan bovengenoemde beschuldigingen kan hij haast zeker zijn van een gevangenisstraf. In de eerste zaak gaat het om een gift van 300.000 euro die Netanyahu zou hebben ontvangen in ruil voor politieke gunsten. In de tweede zaak gaat het om een deal die Netanyahu geprobeerd zou hebben te maken met de grootste krant in Israel: Yedioth Ahronoth. Netanyahu zou de wetgeving ten gunste van de krant Yedioth Ahronoth en ten nadele van hun grootste concurrent Israel Hayom willen steunen, in ruil hiervoor zou de krant positief nieuws uitbrengen over Netanyahu.

Druk om op te stappen
Netanyahu heeft de beschuldigingen meerdere malen verworpen en zegt dat zijn regering stabiel is ondanks dat de druk om op te stappen toe neemt. "Mijn coalitie is stabiel. Niemand, ook ik niet heeft plannen om mee te doen aan de verkiezingen. De waarheid zal binnenkort aan het licht komen". Correspondent Harry Fawcett van Al Jazeera meldt dat de partijleden van Netanyahu sterk achter hem staan terwijl de oppositie het eens is met de veroordelingen. Daarnaast zegt de correspondent dat binnen de coalitie lang niet iedereen even sterk achter de premier staat. De minister van financiën spreekt zich niet uit over de beschuldigingen en laat het over aan de procureur-generaal. Daarintegen spreekt de minister van onderwijs zich wel uit. Volgens de correspondent zou de minister hebben gezegd dat Neytanyahu niet voldoed aan de "verwachte standaarden."