Man randt meisje (4) aan: 'Ik dacht dat ze 18 was'

In Groot-Brittannië heeft een jongeman 32 maanden celstraf gekregen voor het aanranden van een meisje van 4, waarvan hij zei te denken dat ze de 18-jarige babysitter was. 

De 22-jarige Conrad Pritchard en zijn maten waren in juni vorig jaar wat aan het drinken in een pub, alvorens ze met z'n vieren naar het huis van één van hen gingen. Daar werd nog tot in de vroege uurtjes doorgedronken en ondertussen verdween Pritchard geruisloos naar boven.

Niet veel later hoorde een vrouw die in het huis woonde haar 4-jarige dochter huilen, duidelijk op bange en geschrokken toon. De vrouw liep naar haar dochter en vond een halfnaakte Pritchard naast het meisje in bed, terwijl hij deed alsof hij sliep.

Pritchard zette het op een rennen en het meisje vertelde haar moeder dat hij haar aangerand had. De jongeman werd even later gevonden terwijl hij zich onder een bed in een andere kamer verstopte, waarna hij het huis uit gejaagd werd.

Na zijn arrestatie stelde de man dat hij dacht met de 18-jarige oppas te maken te hebben, in plaats van een 4-jarig meisje. Dat geloofde men echter niet: "Hij koos bewust zijn slachtoffer uit en heeft sinds het voorval bijzonder weinig spijt voor zijn daden getoond", klonk het.

"Wat hij die nacht deed heeft zijn slachtoffer een trauma bezorgd, en ze wordt nog altijd bijgestaan. Zijn poging om zich te verdedigen door te zeggen dat hij het 4-jarige meisje aanzag voor iemand van 18 is absurd en hij is nu op de plek waar hij hoort te zijn", aldus de rechtbank.