Chinees woont onder brug om loterijcode te kraken

Een Chinese man woont al een jaar of tien onder een brug. Er wonen wel meer mensen onder bruggen, maar Wang Chengzhou heeft een doel: de code kraken van de loterij, om zo de winnende nummers te kunnen kiezen en stervensrijk te worden. Tot die tijd werkt de beste man zo nu en dan parttime, om in zijn onderhoud te kunnen voorzien.

Dag en nacht zit de 49-jarige Wang aan zijn tafeltje te rekenen. Formules, algoritmes, stapels loten, aantekeningen en wat sigaretten en wijn, het hoort er allemaal bij. Gelukkig is Wang de slechtste niet en gaat hij het met ons delen als het hem eenmaal gelukt is de code te kraken: hij gaat er dan namelijk een boek over schrijven. Sterker nog, hij heeft vier boeken in de planning staan!

Nadat journalisten een praatje met hem gemaakt hadden werd onder meer Wang's 76-jarige moeder opgespoord. Zij vroeg hem thuis te komen, maar dat is hij pas van plan als hij zijn stempel op de wereld van het loterij-onderzoek geplaatst heeft. "Ik heb de algoritmes al gekraakt", zegt hij trots. Het is dus slechts een kwestie van tijd voor we allemaal rijk worden.

Wiskundigen geven Wang overigens vrij weinig kans: "De nummers worden willekeurig gekozen", stelt een professor in duidelijke, maar helaas toch wat deprimerende taal.