Memphis: "Een manier om te zeggen dat ik in mijn bubbel zit"

Memphis Depay is een vaste basisspeler bij Olympique Lyon en kan prima cijfers overleggen, maar toch krijgt hij regelmatig kritiek.

Memphis heeft iets geleerd van de kritiek, vertelt hij op de officiële clubwebsite van Lyon: "We leven in een wereld waar mensen denken dat ze het beter weten dan jij. Ik ben zelfs niet eens tevreden met mijn statistieken, omdat ik weet dat ik het veel beter kan. Ja, ik ben vervangen, maar zal ik echt mijn plaats in het team verliezen? Het is een echte vraag."

"Ik heb heel moeilijke momenten in mijn leven gehad, maar ze hadden geen invloed op. Ik kom altijd weer terug. Ik ben het niet altijd eens met de beslissingen van de trainer, maar ik respecteer ze. Ik probeer mijn werk te doen en daarom ben ik naar Lyon gekomen. Ik breng mijn aanvallende kwaliteiten mee, ik val graag aan en ik wil het team helpen. Ik maak doelpunten, geef assists, de cijfers liegen niet."

Memphis vierde dit seizoen een van zijn negen doelpunten door zijn vingers in zijn oren te stoppen. "Het is meer dan een respons op de kritiek. Het is niet dat ik niet luister naar wat mensen zeggen. Als iemand iets interessants zegt, luister ik als eerder. Het is een manier om te zeggen dat ik in mijn bubbel zit. Als je goed kijkt, zie je dat ik mijn armen richting de hemel hef. Ik lees de bijbel en luister naar God, dankzij hem werd ik wat ik altijd al wilde zijn: een professionele voetballer."