Co Stompé doet toch niet mee aan Q-School; 37 Nederlanders wel

Kent u het verhaal van Co Stompé die zijn rentree gaat maken bij de PDC? Hij gaat toch niet. Zo bleek woensdag uit de definitieve deelnemerslijst die de PDC publiceerde. Van de ruim 600 spelers die een poging gaan wagen in de strijd om 33 tourkaarten komen er 37 uit Nederland. 

Ik had er helaas toch geen tijd voor. Ik had al de nodige demo’s staan en bovendien heb ik op het moment veel andere dingen aan mijn hoofd”, zo laat Stompé weten tegen Dartinfo.nl. Dit weekeinde heeft de oud-trambestuurder ook andere verplichtingen staan, die hij uiteindelijk niet besloot om af te zeggen. 

In december liet hij aan RTL7Darts al weten dat het hem niet zo zeer te doen was om direct een tourkaart te verdienen. “Ik wil vooral mee kunnen doen aan de Challenge Tour en de European Tour Qualifiers. Mogelijk ga ik ook naar de UK Open Qualifiers. Ik zit al veel te lang stil en ik vind het spel nog veel te leuk. Ik krijg het niet meer voor elkaar om in de vroege ochtend al klaar te staan voor zulke wedstrijden. Maar ik heb wel gemerkt dat ik nog altijd een behoorlijk niveau kan halen.” Nu Stompé niet naar de Q-School gaat, zullen we hem dit jaar ook niet zien op de Challenge Tour. 

37 Nederlandse darters gaan wel. Dit zijn Duvaan Ata, Ronald Balfoort, Jeffrey Bekema, Melvin de Fijter, Ryan de Vreede, Jeffrey de Zwaan, Bjorn Fransen, Mats Gies, Fons Hardeman, Jerry Hendriks, Leo Hendriks, Wim Hofsink, Remon Hurrebrink, Chris Iedema, Vincent Kamphuis, Arjan Konterman, Maik Kuivenhoven, Yordi Meeuwisse, Eddy Merlijn, Mareno Michels, Geert Nentjes, Danny Noppert, Alexander Pas, Michael Plooy, Mario Robbe, Erik Schmeltz, Ron Schouten, Henry Smit, Michael Stoeten, Dick van Dijk, Michael van Dijk, Dirk van Duijvenbode, Berry van Peer, Carlo van Peer, Dennis Verhaegen, Wilco Vermeulen en Okke Weerstand.

De Qualifying School start donderdag en duurt tot en met zondag. De Europese spelers strijden tegen elkaar in het Duitse Hildesheim. De Britse spelers en de niet-Europese spelers zullen elkaar tegenkomen in het Engelse Wigan. Het deelnemersveld voor Q-School zit bomvol grote namen. Zo maakt Colin Lloyd een rentree en gaan ook voormalig Major-finalisten Wes Newton, Colin Osborne, Barrie Bates en Shayne Burgess het weer proberen. Voormalig jeugdwereldkampioenen Corey Cadby, Arron Monk en James Hubbard zijn van de partij, net zoals Andy Smith, Andy Jenkins, Dennis Smith, Alan Tabern en Dean Winstanley. Er zijn ook overstappers vanaf de BDO. Naast Danny Noppert gaan ook Jeff Smith, Tony O’Shea, Darryl Fitton, Cameron Menzies, Martin Atkins en Jamie Hughes een poging wagen.