Van Genugten pakt tweede etappezege, Villagra doet goede zaken

Ton van Genugten heeft zijn tweede etappezege in de Dakar Rally te pakken. De coureur van Team De Rooy stuurde zijn Iveco vrachtwagen in de lastige tiende etappe tussen Salta en Belén naar de snelste tijd, 33 seconden voor teamgenoot Federico Villagra die goede zaken deed in het algemeen klassement.

Van Genugten schoot als een raket uit de startblokken en niemand kon tijdens de etappe ook maar in zijn buurt komen. Pas in de slotfase wist Villagra het gat tot 33 tellen te dichten. Nummer drie Siarhei Viazovich gaf maar liefst elf minuten toe. Klassementsleider Eduard Nikolaev eindigde op plek vier met 22 minuten achterstand. De Rus kreeg te maken met enkele lekke banden.

In het klassement zag Nikolaev veel van zijn voorsprong op Villagra verdampen. Het verschil tussen de twee bedraagt nog maar ruim 24 minuten. Viazovich is de nummer drie met 3.48 uur achterstand, maar hij heeft inmiddels Van Genugten op zijn hielen die 4 uren en 8 minuten toegeeft op Nikolaev. Gert Huzink staat met ruim zeven uur achterstand ook nog in de top tien.

Tweede dagzege voor Ton van Genugten (Foto: Pro Shots/Action Images)
Tweede dagzege voor Ton van Genugten (Foto: Pro Shots/Action Images)