Zes Nederlandse darters raken tourkaart kwijt; ook Newton en Hamilton eruit

Zes Nederlandse darters op de Pro Tour van de PDC raken na het komende wereldkampioenschap hun tourkaart kwijt. Het zestal is of uit de top 64 van de Order of Merit gevallen of het is ze in twee jaar niet gelukt om in die top 64 te komen. 

Dirk van Duijvenbode, Jeffrey de Zwaan, Berry van Peer, Vincent Kamphuis, Yordi Meeuwisse en Dick van Dijk moeten in januari naar de Qualifying School om er voor te zorgen dat ze op het hoogste niveau mogen blijven darten. Naast de zes Nederlanders raakten ook twee voormalig Premier League -spelers hun tourkaart kwijt. Wes Newton en Andy Hamilton zijn uit de top 64 van de wereldranglijst gegleden en moeten dus ook naar de Q-School.

Van de dertig spelers die in 2016 een tourkaart wisten te bemachtigen wisten slechts vier spelers de top-64 te bereiken. Dit zijn darters James Richardson, Jeffrey de Graaf, Mick McGowan en Ron Meulenkamp. Zij zullen volgend jaar wel alle toernooien mogen spelen. Ted Evetts staat momenteel nog buiten de top 64, maar maakt dankzij plaatsing voor het WK nog kans op behoud van zijn tourkaart.