Fenomenale Anderson naar kwartfinales Grand Slam of Darts

Darter Gary Anderson heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. De als derde geplaatste Schot rekende in een mooi duel af met de Engelsman Michael Smith.

Smith begon ongehoord sterk en stond na enkele legs op een verschroeiend gemiddelde van meer dan 120 punten per beurt. Hij snelde naar een 4-1 voorsprong, maar vanaf dat moment kwam Anderson alsmaar beter in zijn spel. De Schot mistte nauwelijks meer en Smith kreeg zelfs amper nog kansen, waardoor Anderson het volledig omdraaide en met 10-6 won.

BDO-speler Glen Durrant was een maat te groot voor Dave Chisnall, die constant achter de feiten aan liep en met 10-8 verloor. Durrant speelt in de kwartfinales tegen Peter Wright, die ijzersterk speelde en Stephen Bunting met 10-4 naar huis stuurde. Duzza liet na afloop overigens nog weten naar de PDC over te willen stappen als hij gelijk een tourkaart zou krijgen, maar PDC-baas Barry Hearn was duidelijk: "Iedereen moet de Q School spelen om een kaart te verdienen, ook Durrant."