Farfan helpt Peruviaanse voetballers na 36 jaar naar WK

Voor het eerst sinds 1982 zal Peru volgend jaar weer aanwezig zijn op het WK voetbal. De ploeg was in Lima in de play-offs te sterk voor Nieuw-Zeeland: 2-0, nadat de heenwedstrijd in 0-0 eindigde.

Peru speelde zonder aanvoerder en topscorer aller tijden Paolo Guerrero, waarvan onlangs bekend werd dat hij was betrapt op het gebruik van doping. Feyenoorder Renato Tapia stond wel in de basis, net als voormalig PSV'er Jefferson Farfan. Het was diezelfde Farfan die Peru in de eerste helft hard de openingsgoal binnen wist te schieten.

Bij Nieuw-Zeeland speelde PEC Zwolle-speler Ryan Thomas mee, terwijl sc Heerenveen-speler Marco Rojas na een uur in de ploeg kwam. Dat hielp niet veel, want vijf minuten later gooide Christian Ramos de wedstrijd vanuit een corner op slot: 2-0, waarna het in de slotfase niet spannend meer werd.

Met het laatste fluitsignaal in Lima was ook de volledige deelnemerslijst voor het WK bekend, aangezien alle beschikbare plekken nu ingevuld zijn. Op 1 december volgt de loting.

Farfan helpt Peruviaanse voetballers na 36 jaar naar WK (Pro Shots / Action Images)
Farfan helpt Peruviaanse voetballers na 36 jaar naar WK (Pro Shots / Action Images)