Zoet is het niet eens met Advocaat: "Absoluut niet zelfs"

Jeroen Zoet is al jaren de eerste doelman van PSV, maar bij het Nederlands elftal moet hij Japser Cillessen voor zich laten gaan onder de lat.

Dick Advocaat gaf de afgelopen interlands de voorkeur aan Cillessen. De doelman van Barcelona maakte iets langer dan een jaar geleden de overstap van Ajax naar Barcelona, maar komt sindsdien weinig meer aan keepen toe. Cillessen moet in Barcelona genoegen nemen met een reserverol. Marc-Andre Ter Stegen is de man die het doel van de Catalanen verdedigt.

Ondanks de geringe speelminuten, krijgt Cillessen in Oranje de voorkeur boven Zoet. Daar is de doelman van PSV het niet mee eens. "Absoluut niet zelfs. Maar ik kan er niets meer aan veranderen, dus heeft het niet veel zin daar lang bij stil te blijven staan", vertelt Zoet in gesprek met Voetbal International.

"Ik kan mezelf zeker de laatste maanden niets verwijten, omdat ik bij mijn club top presteer. Als dat niet zo is, zou ik ook niet zulke uitspraken doen. Het is een keuze geweest van de bondscoaches, daar moet ik mee omgaan."

Zoet begrijpt niet welke argumenten Advocaat heeft om voor Cillessen te kiezen. Het gaat hierbij in ieder geval niet om wedstrijdritme. "Dat klopt, denk ik, en dat is heel vervelend voor mij. De ene keer gaat het wel over het hebben van ritme en een andere keer telt dat ineens niet. Dat is verwarrend", aldus Zoet.