Australische muziekpionier George Young overleden

De Australische muzikant, componist en producer George Young is gisteren op 70-jarige leeftijd overleden. Young was vooral bekend als bandlid van The Easybeats en Flash and the Pan en produceerde platen van bands zoals AC/DC en Rose Tattoo.

De in Schotland geboren Young ging als tiener met zijn ouders naar Australië en werd in de jaren zestig beroemd als bandlid van The Easybeats. De band zou in 1966 wereldwijd doorbreken met hun single 'Friday On My Mind' en zou in Nederland ook beroemd worden met liedje 'Hello How Are You' dat in een televisiespotje van C & A te horen was.

Na het uiteenvallen van The Easybeats keerden George Young en Harry Vanda terug naar het Verenigd Koninkrijk waar ze zich gingen richten op het schrijven en produceren van platen van andere artiesten. Zo schreef Young onder meer de hitsingles 'Love Is In The Air' en 'Standing In The Rain' van John Paul Young (geen familie!).

In 1973 keerden Young en Vanda terug naar Australië en produceerden daar diverse singles en albums voor de band AC/DC, waar George Young's broers Malcolm en Angus deel van uitmaken. Vanaf 1977 zouden Young en Vanda onder het pseudoniem Flash and the Pan diverse hits scoren zoals 'Hey St. Peter' (1977) en 'Waiting For A Train' (1983).