Man zingt in auto: 149 dollar boete

Als je je in de Canadese provincie Quebec bevindt kun je misschien maar beter niet te hard zingen. Dat deed ene Taoufik Moalla namelijk wel en dat resulteerde in een boete van maar liefst 149 dollar.

De man reed bij Saint-Laurent, op weg om even wat boodschappen te halen. Het nummer Everybody Dance Now! klonk op de radio en dat vond hij een plezierig deuntje, wat erin resulteerde dat hij uit volle borst mee begon te zingen. 

De sirenes van een politieauto onderbraken hem echter. "Ik dacht dat ze er gewoon langs wilden, maar ineens hoorde ik uit de luidspreker dat ik naar de kant moest. Vier agenten kwamen eraan, twee aan beide kanten, en ze namen een kijkje in mijn auto", vertelt de zanger.

De agenten vroegen de vrolijke man of hij aan het schreeuwen was, wat hij ontkende. "Ik was gewoon mijn favoriete liedje aan het zingen en deed dat ook tegen de agenten even voor: Everybody dance now!", hoewel de agenten daar vermoedelijk minder om konden lachen.

De agenten trokken zijn kentekenplaat en overige administratie na - wat allemaal in orde was - en gaven hem vervolgens een boete van 149 dollar voor het schreeuwen in zijn auto, iets wat in Quebec schijnbaar niet mag.

"Ik weet niet of mijn stem nou zo slecht was en ik daar de boete voor kreeg, maar ik schrok er wel van. Ik snap wel dat ze gewoon hun werk doen en het is prima dat ze komen checken of alles in orde is en ik niemand in de achterbak heb liggen, maar een boete had ik niet verwacht", zegt Taoufik.

Naar eigen zeggen zong hij overigens niet overdreven hard: "Gewoon, zoals je doet als je een lekker nummer hoort." De man maakte er ook geen probleem van en wenste de agenten verder een fijne dag. "Ik weet dat ik ertegen in beroep kan gaan, dus dat ga ik doen, en zij deden gewoon hun werk."

Taoufik gaat uiteraard wel in beroep, hoewel het een jaar kan duren voor een rechter zijn verhaal aanhoort. Zijn plan is simpel: gewoon even vertellen hoe hij zijn boete kreeg. "Stel je voor dat de Montreal Canadiens (de lokale ijshockeyers) een grote wedstrijd winnen, dat schreeuwt iedereen en dan gaat iedereen zingen. Slinger je iedereen dan ook op de bon?"

De vrouw van Taoufik lijkt trouwens de kant van de agenten te kiezen. "Als het puur om mijn zangkwaliteiten ging zou ze mij minstens een dubbel zo zware boete gegeven hebben, vertelde ze."