Verdachte zaak-Faber blijft drie maanden vast

Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing en dood van Anne Faber, blijft nog zeker negentig dagen vastzitten. De raadkamer van de rechtbank heeft dat donderdag besloten. Op 10 januari moet hij voor de rechter verschijnen, zo is de planning. Het gaat dan om een niet-inhoudelijke zitting.

P. zit nog altijd vast in beperking. Dat wil zeggen dat hij met niemand behalve zijn advocaat contact mag hebben. Waarschijnlijk stopt dat regime volgende week en dan kan er mogelijk meer informatie naar buiten komen over de vermissing en dood van de studente.

Na een vermissing van bijna twee weken, werd vorige week in een natuurgebied in Zeewolde het lichaam van de 25-jarige Faber gevonden. Verdachte P. had de politie de plaats gewezen. Enkele dagen daarvoor was hij opgepakt in een kliniek in Den Dolder, waar hij aan het resocialiseren was.

In 2012 werd P. in hoger beroep tot elf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij had in 2010 in Nijkerk twee meisjes van zestien en zeventien jaar op "nietsontziende wijze" verkracht. Hij gebruikte daarbij geweld en bedreigde de meisjes met een nepwapen. De straf gold ook voor afpersingen, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit.

Verdachte zaak-Faber blijft drie maanden vast
Verdachte zaak-Faber blijft drie maanden vast (Foto: ANP)