Indians op prachtige wijze langs Yankees, ook Astros op 2-0

In de American League Division Series van de play-offs in de Major League Baseball zijn de honkballers van de Houston Astros en Cleveland Indians op een 2-0 voorsprong gekomen. 

De Indians, de beste ploeg uit het reguliere seizoen, nam het op tegen de New York Yankees, waar het eerste duel van gewonnen werd. Na vijf innings hadden de Yankees een 8-3 voorsprong te pakken, maar vervolgens gingen de Indians los. Francisco Lindor sloeg een homerun met alle honken bezet, Jay Bruce sloeg er een homerun achteraan en hielp de Indians zo naar een verlenging. Het duel ging zo de verlenging in en pas na vier extra innings en maar liefst vijf uur spelen sloeg de Braziliaan Yan Gomes het winnende punt binnen: 9-8.

De Astros stonden tegenover de Boston Red Sox en waren de hele wedstrijd de betere ploeg. Na drie innings stond er een 4-1 voorsprong op de borden, in de zesde inning kwamen daar nog eens vier punten bij en uiteindelijk wonnen de Astros met 8-2. Voor twee Nederlanders ziet de jacht op de World Series er zo somber uit: Didi Gregorius (Yankees) en Xander Bogaerts (Red Sox) zullen hun ploegen naar een bijzondere comeback moeten helpen.