Tusveld voor twee jaar naar Sunweb

Martijn Tusveld rijdt de komende twee seizoenen voor Sunweb. De 23-jarige renner komt over van Roompot-Nederlandse Loterij, waar hij nog een doorlopend contract had. Het is de vierde renner die van de Nederlandse ProContinental-ploeg de overstap maakt naar de WorldTour, nadat eerder Dylan Groenwegen, Maurits Lammertink en Antwan Tolhoek de stap maakte naar het hoogste niveau in het wielrennen.

Tusveld maakte vorig jaar al deel uit van de ploeg van Iwan Spekenbrink, toen nog als stagiair. "Daar heb ik de ploeg leren kennen en die ervaring is me erg goed bevallen. Ik ben blij dat ik bij Sunweb de volgende stap in mijn carrière kan zetten. Daarnaast wil ik Roompot-Nederlandse Loterij bedanken, want door hen heb ik deze overstap kunnen maken."

Ook ploegmanager Michael Zijlaard van Roompot-Nederlandse Loterij is tevreden dat Tusveld de stap maakt naar een ploeg op WorldTourniveau. "Een van onze doelen is om jaarlijks minimaal één Nederlandse renner door te laten stromen naar het hoogste niveau. Martijn had weliswaar nog een doorlopend contract, maar na positieve en constructieve gesprekken met collega Iwan Spekenbrink hebben wij gezamenlijk besloten hem deze stap te laten maken."