Wereldspelen: Dag 10 - De laatste loodjes, Nederlands goud?

Eén goedemorgen, het is de laatste dag van de Wereldspelen in Wroclaw en daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van. Niet getreurd, want eerst gaan we nog een dag vol mooie sport tegemoet, met ook nog wel kans op Nederlandse medailles, misschien zelfs goud. Voor de laatste keer: tijd om vooruit te blikken en te kijken wat er vandaag te doen is in Polen.

Nederlanders
De eerste Nederlanders die vandaag in actie komen zijn de kanopolosters, maar veel eer is daar niet te halen. Nederland strijdt tegen Canada, met als inzet de zesde plek.

Om ongeveer 12.25 uur - enigszins afhankelijk van de andere wedstrijden - komt boogschutter Peter Elzinga het veld op met zijn compoundboog. Hij staat dan tegenover de Deense wereldkampioen Stephan Hansen in de halve finales, met als inzet uiteraard een plekje in de strijd om goud. Een goede twee uur later komt hij weer in actie, hopelijk in de laatste wedstrijd van de dag, want dan staat Elzinga in de finale.

Het touwtrekken is dan al bezig, dat is rond het middaguur van start gegaan. In de klasse tot 640 kilogram hoopt Nederland revanche te nemen op de Zwitsers, die in de klasse tot 700kg de Nederlandse dominantie doorbraken. Dat kunnen we niet laten gebeuren natuurlijk, die Zwitsers moeten hun plek kennen. Rond 14.00 uur worden de wedstrijden om de medailles gehouden, dan weten we meer.

De voorlaatste keer Studio Wroclaw (Bron: YouTube)

Wat kunnen we waar en wanneer kijken?
We schakelen om 09.00 uur live naar Wroclaw, nog één dag te gaan. Het Olympic Channel opent de dag met een potje lacrosse bij de vrouwen, een aparte keuze, want het gaat om plek vijf. Japan en Polen kunnen er niet zo veel van, dus eigenlijk is het niet zo interessant om te kijken - de finale tussen de VS en Canada zou veel leuker zijn geweest - maar dat mag de pret niet drukken.

Om 11.00 uur kunnen we de strijd om het brons in het floorball kijken, gevolgd door de finale bij het driebanden. Dat is prima aan te gluren, zo ontdekte uw redacteur zaterdag, dus probeer het eens. Vanaf 14.15 uur nog de finale van het kanopolo bij de vrouwen en het compoundboogschieten bij de mannen - hopelijk met Elzinga - en dan zit de live coverage van Wroclaw 2017 er helaas op. 

De dag wordt overigens nog wel gevuld met hoogtepunten, te beginnen met die lacrossefinale waar we het eerder over hadden, gewoon nog even blijven kijken dus. Je kunt ook op de slotdag nog terecht in het topic op het FOK!forum, dus nog één keer: veel kijkplezier!