Levenslang voor vermoorden kind

Een man die de vijfjarige zoon van zijn vriendin in een Brits park doodde omdat het kind een schoen had verloren, is dinsdag tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De rechtbank achtte de 39-jarige man uit Londen dinsdag schuldig aan moord op Alex Malcolm.

Getuigen hadden een mannelijke stem op 20 november 2016 horen schreeuwen over een verloren schoen terwijl een kind op dat moment zich angstig verontschuldigde. Het kind liep dodelijk hersenletsel op en had interne bloedingen in de buik, volgens de politie. Een gerechtelijk onderzoek toonde aan dat dit was veroorzaakt door een schop of een stomp.

In plaats van hem naar een nabijgelegen ziekenhuis te brengen, nam de man hem in een taxi mee naar huis. Daar viel hij ook de moeder aan toen die probeerde een ambulance te bellen, aldus de politie.

De jongen overleed twee dagen later in een ziekenhuis. Zijn schoen werd kort na de aanval in het park door de politie gevonden. "De man diste daarna verschillende verhalen op om zijn daden te verhullen en probeerde zijn vriendin voor hem te laten liegen."

Levenslang voor vermoorden kind
Levenslang voor vermoorden kind (Foto: ANP)