McLaren wint eindelijk in Montreal

Het Formule 1-team van McLaren heeft eindelijk de eerste zege van het seizoen binnen. Voor het eerst sinds vele jaren werd de F1 Canada Raft Race weer gehouden rond de Canadese Grand Prix, wat aan het begin van de jaren negentig regelmatig voor de nodige hilariteit zorgde.

De wedstrijd wordt gehouden na de kwalificatie. Monteurs van de teams moeten met de geleverde materialen een vlot bouwen, waarmee ze vervolgens een parcours over de olympische roeibaan van 1976 af moesten leggen, gelegen in het Île Notre Dame, waar de Formule 1-race verreden wordt.

Nagenoeg alle teams waren aanwezig, alleen Mercedes en Ferrari hadden geen behoefte aan een verzetje. Ook wat andere teams deden mee, zoals een door de sportieve F1-baas Ross Brawn geleid vlot en een vlot met commercieel directeur Sean Bratches als kapitein.

Het feit dat de vlotten geen motor hadden en dat McLaren het dus eens zonder Honda mocht doen bleek doorslaggevend, want plotseling kon het Britse team weer winnen, zoals op de beelden te zien is.

De Raft Race (Bron: YouTube)