John Travolta doneert vliegtuig aan museum

John Travolta, die behalve acteur ook piloot is, schenkt een van zijn vliegtuigen aan een luchtvaartmuseum in Australië. Het gaat om een historische Boeing 707 uit de jaren zestig, die hij in 1998 kocht. De toekomstige bestemming van het vliegtuig is de Historical Aircraft Restoration Society (HARS) in Albion Park, ongeveer 140 kilometer van Sydney.

"Zoals velen van jullie weten is vliegen een passie van me", schrijft Travolta op zijn website. "Ik ben dankbaar dat ik vele uren in dit prachtige toestel heb mogen vliegen." Het vliegtuig werd oorspronkelijk in 1964 gebouwd voor Qantas Airways en werd daarna een privévliegtuig.

"Ik heb de originele kleuren van Qantas weer aangebracht op het vliegtuig en dat is wel passend, want veel van de vrijwilligers van HARS zijn gepensioneerde werknemers van deze luchtvaartmaatschappij."Volgens Travolta vergt het veel tijd om het vliegtuig in veilige staat te herstellen. Hij zegt alle vertrouwen te hebben in de kennis en kunde van de museummedewerkers. Travolta hoopt hoogstpersoonlijk het toestel naar Australië te kunnen vliegen.

John Travolta doneert vliegtuig aan museum
John Travolta doneert vliegtuig aan museum (Foto: BuzzE)