Nieuwe luchtaanval op Khan Sheikhoun gemeld

Gevechtsvliegtuigen hebben woensdag opnieuw de Syrische plaats Khan Sheikhoun aangevallen. Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten (SHOR), die de aanval meldde, is niet bekend van welke partij de toestellen waren.

In Khan Sheikhoun kwamen dinsdag meer dan zestig mensen om het leven door gifgas. Dat was volgens de waarnemers van het observatorium het gevolg van een doelgerichte luchtaanval met chemische wapens, uitgevoerd door Syrische gevechtsvliegtuigen.

Rusland heeft woensdag tegengesproken dat er met chemische wapens is gebombardeerd. Het Syrische leger ontkende dit dinsdag al. Bij luchtaanvallen dinsdag op Khan Sheikhoun, circa 200 kilometer ten noorden van Damascus, is volgens het Kremlin een plek geraakt waar rebellen of jihadisten chemische wapens opslaan. Daardoor is gifgas vrijgekomen.

Het elf jaar oude SOHR geldt als een waarnemersclub die tegenstander is van het regime van president Bashar al-Assad. Rusland is de ruggensteun van dat regime en neemt deel aan de strijd tegen de rebellen en jihadisten.

Nieuwe luchtaanval op Khan Sheikhoun gemeld
Nieuwe luchtaanval op Khan Sheikhoun gemeld (Foto: ANP)