Houston Texans traden quarterback Osweiler aan Cleveland Browns

De Houston Texans hebben tijdens de eerste dag van het nieuwe NFL-seizoen hun quarterback Brock Osweiler 'cadeau' gedaan aan de Cleveland Browns. Naast Osweiler krijgen de Browns ook nog een 2nd round pick voor de NFL Draft van 2018.

Osweiler ging vorig jaar naar de Texans, die hem maar liefst $72 miljoen in vier jaar beloofden. Helaas pakte de keus voor Osweiler niet goed uit voor de Texans en stelden ze het gehele seizoen aanvallend gezien teleur. Door de sterke verdediging wisten de Texans wel de AFC South-divisie te winnen. In de play-offs werd ook nog gewonnen van de Oakland Raiders, die het zonder quarterback Derek Carr moesten doen. In de divisional round van de play-offs waren de New England Patriots wel een maatje te groot en verloren de Texans met 34-16 van de uiteindelijke winnaars van de Super Bowl.

In de NFL mogen teams ieder jaar een maximaal bedrag aan spelers uitgeven. Voor het seizoen van 2017 is dit bedrag $167 miljoen. De Texans zaten hier nog onder, maar creëren met het laten gaan van Osweiler extra budget van ruim $18 miljoen. Ondertussen draait de geruchtenmolen op volle toeren en denken de kenners dat de Texans bezig zijn met het binnenhalen van quarterback Tony Romo, waarvan bekend is dat hij de Dallas Cowboys mag verlaten. 

Voor de Browns, die het al jaren slecht doen en keer op keer onderaan de competitie eindigen, lijkt dit een rare beslissing, maar niks is minder waar. De Browns hebben nog ruim $100 miljoen over om te besteden en met het krijgen van een 2nd round pick in 2018 hebben ze nu zowel in 2017 als in 2018 maar liefst 22 picks de komende twee seizoenen. Dit zou in principe genoeg moeten zijn om een compleet nieuw team neer te zetten, die over een paar jaar mee kan doen voor de divisietitel.

De komende dagen zullen duidelijk maken of Romo inderdaad naar de Texans gaat en of wij nog meer onverwachte trades gaan zien. De 2017 NFL Draft vindt plaats tussen 27 en 29 april. De Cleveland Browns, die vorig jaar maar één wedstrijd wisten te winnen, mogen de draft aftrappen.