Trui van Fedor slaat weer toe

Of het inderdaad door de kracht van de trui kwam, zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar MMA-vechter Matt Mitrione werd zaterdagnacht geveld door nierstenen. Enkele uren voor zijn gevecht tegen de Rus Fedor Emelianenko zou plaatsvinden, werd Mitrione naar het ziekenhuis getransporteerd.

Bellator-president Scott Coker meldde dat Mitrione eerder die week al klaagde over pijn in de zij en rug, maar de vechter wilde zich niet laten onderzoeken door een dokter. Uiteindelijk bleek na onderzoek in het ziekenhuis, dat de pijn werd veroorzaakt door nierstenen. Besloten werd om het hoofdprogramma van Bellator 172 af te gelasten. "Wanneer Fedor weer in de ring zal verschijnen is onduidelijk, waarschijnlijk ergens in mei. Of Mitrione dan de tegenstander zal zijn staat ook nog lang niet vast," aldus Coker.


Interview met Scott Coker, directeur van Bellator MMA (Bron: Youtube)

Of de trui in de toekomst nog veel schade zal aanbrengen wordt inmiddels betwijfeld. Fedor heeft, samen met Coker, aangekondigd dat The Glorious Sweater of Absolute Victory geveild gaat worden. De opbrengst zal aan een goed doel gedoneerd worden.