UFC 208: Holm vs De Randamie

Germaine de Randemie is de eerste Nederlandse vrouwelijke UFC-kampioene! In een gevecht over de volle vijf ronden waren alle juryleden het unaniem met elkaar eens dat De Randemie drie van de vijf ronden de betere was en Holm twee. Enig geluk had ze daarbij wel. De scheidsrechter Todd Anderson streek over zijn hart, nadat de Utrechtse tot tweemaal toe na het luiden van de bel nog toesloeg. Anderson had na de tweede keer een punt aftrek kunnen geven voor deze illegale stoten, maar besloot anders.


UFC-directeur doet De Randamie de kampioensgordel om (Foto: Getty) 

Het gevecht begon met een agressieve en actieve Holm, maar De Randemie wist met harde en goed getimede stoten de punten te scoren. Door het goede voetenwerk van The Iron Lady kon Holm niets anders doen dan proberen om met lange trappen de afstand tussen beide vechters te overbruggen. De Randemie wist elke keer goed te counteren met haar rechtervuist, een stoot die elke keer hard en goed doorkwam. Holm probeerde nog een aantal keer om haar Nederlandse opponent op het canvas te krijgen, maar de verdediging van De Randamie was prima. Van alle keren dat Holm De Randemie neer probeerde te krijgen, was er geen één succesvol.

Vooral in de laatste twee ronden probeerde de Amerikaanse het gevecht te domineren door De Randemie tegen de octagon vast te zetten, maar de 32-jarige Utrechtse wist zich goed staande te houden. In de laatste ronde sloeg Holm toch nog bijna toe, nadat een rake stoot op de kin van De Randemie haar bijna deed neergaan. De Randamie wist zich tegen Holm aan te drukken om zo tegen de hekken van de octagon wat bij te komen.

Uiteindelijk was dit allemaal genoeg om alle juryleden aan haar kant te krijgen. De nieuwe kampioen bij de UFC is een Nederlandse, de tweede Nederlandse UFC-kampioen na Bas Rutten in 1999!


Hoogepunten Holm vs De Randamie (Foto's: Getty)

Overige uitslagen
Anderson Silva verslaat Derek Brunson na jurybesluit (29-28, 29-28, 30-27)
Ronaldo “Jacare” Souza verslaat Tim Boetsch na opgave (kimura) in ronde 1, 3:41
Glover Teixeira verslaat Jared Cannonier na jurybesluit (30-26 x3)
Dustin Poirier verslaat Jim Miller na jurybesluit (28-28, 30-27, 29-28)
Belal Muhammad verslaat Randy Brown na jurybesluit (30-27, 30-27, 29-28)
Wilson Reis verslaat Ulka Sasaki na jurybesluit (29-28 x3)
Islam Makhachev verslaat Nik Lentz na jurybesluit (30-25, 30-25, 30-27)
Rick Glenn verslaat Phillipe Nover na jurybesluit (27-30, 29-28, 29-28)
Ryan LaFlare verslaat Roan Carneiro na jurybesluit (30-26, 30-27, 29-28)