NBA: Spurs na verlenging langs Cavaliers

LeBron James is al jaren de beste basketballer op deze planeet. Er zijn maar weinig spelers die het hem echt moeilijk kunnen maken. Waarschijnlijk is Kawhi Leonard, forward van de San Antonio Spurs, de lastigste verdediger waar James in zijn carrière mee te maken heeft gehad. Afgelopen nacht stonden de twee supersterren weer tegenover elkaar en werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rivaliteit tussen LeBron James en de San Antonio Spurs.

Het was de veertigste keer dat James tegen de Spurs speelde. Hij won achttien maal. De belangrijkste wedstrijden tussen deze kemphanen vonden plaats toen LeBron bij de Miami Heat speelde. Miami en San Antonio speelden in 2013 en 2014 in de NBA finale tegen elkaar. Beide ploegen wonnen eenmaal. De finale van 2013, door Miami gewonnen, wordt gezien als één van de beste finales aller tijden.

Fans in Cleveland kregen een spectaculaire wedstrijd voorgeschoteld. De Cavaliers namen een 33-22 voorsprong na één kwart. Bij rust stond het 58-57. De ploegen wisselden de leiding af, waarna een spannende ontknoping volgde. De laatste zes punten van de reguliere speeltijd werden door LeBron James gescoord. Kawhi Leonard miste een jumpshot om San Antonio op voorsprong te brengen en in de buzzer miste James een potentieel winnend schot. Met een 107-107 stand werd er verlengd.

Kyrie Irving scoorde de eerste zes punten voor de Cavaliers, Kawhi Leonard de eerste vier voor San Antonio. Een driepunter van Patty Mills gaf de Spurs een 113-114 voorsprong. Drie missers en twee keer onnodig balverlies van de Cavaliers volgden. Kevin Love leverde de bal kinderlijk eenvoudig in bij Leonard, die met een denderende dunk zijn ploeg op een 113-118 voorsprong zette. Het was tevens de eindstand.

Kawhi Leonard vestigde met 41 punten een nieuw persoonlijk puntenrecord. Leonard is bezig aan een bijzonder sterke maand en in de discussie over wie de meest waardevolle speler (MVP) van het seizoen is, wordt Leonard ook genoemd naast James Harden en Russell Westbrook.

LeBron James stond 45 minuten in het veld. Hij eindigde met 29 punten, 6 rebounds en 7 assists. Kyrie Irving voegde 29 punten en 9 assists toe.

Highlights van de Cavaliers tegen de Spurs. Bron: YouTube.

Er stonden nog tien wedstrijden op het programma. De Portland Trail Blazers wonnen in verlenging van de Boston Celtics, 123-127. CJ McCollum en Damian Lillard waren samen goed voor 63 punten voor Portland. Bij Boston scoorde Isaiah Thomas 21 punten in het vierde kwart en de verlenging. De kleine guard eindigde met 41 punten.

De Detroit Pistons wonnen in de slotseconde van de Washington Wizards, 113-112. Tobias Harris miste in de laatste seconde een schot, dat door Marcus Morris net voor de zoemer binnen werd getikt. Het was een passend einde van een prima wedstrijd voor Morris, die 25 punten en 11 rebounds noteerde. Saillant detail, Marcus Morris werd verdedigd door zijn tweelingbroer Markieff die bij Washington speelt.

Philadelphia speelde de tweede wedstrijd op rij. De ploeg gaat voorzichtig om met rookie Joel Embiid en de Sixers laten hem geen twee avonden na elkaar spelen. Zonder Embiid waren de 76ers geen partij voor de Atlanta Hawks, die eenvoudig wonnen, 110-93. Paul Millsap werd met 22 punten en 10 rebounds topscorer bij de Hawks.

Devin Booker kan een nieuw hoogtepuntje toevoegen aan zijn nog jonge carriere. Met een driepunter besliste hij de wedstrijd van zijn Phoenix Suns tegen de New York Knicks. In Madison Square Garden zetten hij met het schot zijn ploeg op een 105-107 voorsprong. De Knicks misten in het restant van de wedstrijd twee kansen. Booker eindigde met 26 punten. Voor New York maakte Carmelo Anthony 31 punten.