Anderson begint WK darts met winst, Smith wint razendsnelle partij

Het PDC WK darts in Ally Pally is weer begonnen. Vanaf vanavond kun je weer als fan aan je trekken komen met het dartsgeweld. Het kan zijn dat je als rechtgeaarde fan bent afgereisd naar Londen om je daar te begeven tussen de feestende Britten. Misschien moet je het doen, zoals het menig FOK!ker betaamt, met het kijken naar RTL7 op de bank of op een donkere zolderkamer. Maar FOK!sport houdt het elke avond voor je bij.

In dit nieuwsbericht vind je alle uitslagen van de 1e rondepartijen van vanavond.

Kevin Painter - Jamie Caven (29) 3-1

De eerste geplaatste speler ligt meteen al uit het toernooi. Kevin Painter is de eerste darter in de tweede ronde van het PDC World Darts Championship. De Engelsman kwam onlangs met een gelukje het toernooi binnen en benutte dat optimaal. Na een gelijkopgaand begin wist hij Jamie Caven in de derde set te breken, waarna hij won met 3-1. In de tweede ronde wacht mogelijk Phil Taylor.

Jamie Lewis (30) - Mick McGowan 3-2

Jamie Lewis heeft de tweede ronde weten te bereiken van het PDC World Darts Championship. Mick McGowan begon heel traag aan het duel, maar kwam precies op tijd op stoom in de tweede set. Vanaf dat moment waren de twee in evenwicht en kende de wedstrijd een spannend verloop, die de climax vond in een vijfde set. Daarin hield Lewis twee keer zijn eigen leg en maakte hij het verschil met een fraaie 108-finish.

Gary Anderson (2) - Mark Frost 3-0

Regereld wereldkampioen Gary Anderson is zijn WK uitstekend begonnen. De Schot heeft de eerste dag overleefd en staat in de tweede ronde. Anderson begon het duel zwak, maar de immer vrolijk kijkende Mark Frosty the Throw Man Frost deed het nog een stuk slechter. In een mum van tijd stond Anderson 2-0 voor in sets, waarna het onmogelijke gebeurde: Frost won een leg! Het werd uitgebreid gevierd door de Engelsman, die vrolijk zwalkend verder ging aan zijn wedstrijd. Niet veel later wist hij er zowaar nog een leg uit te slepen, maar voor Anderson was het wel genoeg geweest. Met een lachende Frost achter hem maakte de Schot het af: 3-0.

Michael Smith (11) - Ricky Evans 3-2

Ook Michael Smith mag zich op gaan maken voor de tweede ronde. In een uitstekend duel stond hij tegenover de razendsnel gooiende Ricky Evans, terwijl Smith zelf ook een stevig tempo hanteert. Het resulteerde in de beste partij van de avond voor de neutrale kijkers: snel spel en het niveau lag hoog. Evans kwam op 2-1 in sets, brak Smith en leek de partij te gaan winnen, maar op dat moment draaide alles om. Met een mooie 143-finish leek Smith zijn opponent ineens de das om te doen: hij pakte de set en in de vijfde set werd het geen moment spannend meer, wat een 3-2 zege voor Smith opleverde.