Handbalsters winnen tumultueus duel van gastland Zweden

De Nederlandse handbalsters hebben in de tussenronde op het Europees kampioenschap goede zaken gedaan door met 33-30 te winnen van thuisland Zweden. Makkelijk was het niet, want er werden veel tijdstraffen aan Oranje uitgedeeld.

De Nederlandse dames wisten na tien minuten in de wedstrijd een klein gaatje te slaan met de Zweedsen, maar makkelijk was het niet, want beide partijen verdedigden stevig. Later ging ook de aanval beter lopen en leidde Oranje bij rust met 14-13. Hierbij speelde het team meermalen in ondertal.

Na rust behield Oranje de minimale marge, maar zag het wel Maura Visser met een dubieuze rode kaart wegvallen. Ze schoot op doel waarbij ze de Zweedse keepster vol in haar gezicht raakte. Onsportief spel volgens de scheidsrechters, maar Oranje liet zich niet van de wijs brengen en vooral aanvalster Nycke Groot en keepster Tess Wester waren op stoom. De Zweedsen moesten hierdoor risico nemen en de Nederlandse dames konden hier in de slotfase van profiteren.

Duitsland en Nederland leiden op dit moment de tussenronde in groep 1 met vier punten uit drie duels. Oranje moet nog tegen Servië en Spanje spelen, waarna de nummers een en twee uit de groep naar de halve finale gaan.