FOK! Wat een weer: droog

Goedemorgen!

Gisteren was het een wisselvallige dag. Het was niet koud maar er viel wel wat regen. Toch lieten de regenmeters geen grote waarden zien. Het was wel warm voor de tijd van het jaar. De gemiddelde temperatuur voor deze tijd is 6,7 graden maar de thermometer bij het KNMI in de Bilt stond in de loop van de dag boven de 13 graden en in Twente werd zelfs ruim 14 graden gemeten.

De afgelopen nacht is het opgeklaard en de temperatuur is gedaald naar zo'n 8 graden met een matige wind die vrij krachtig was aan de kust.

Vandaag krijgen we sluierbewolking waar de zon zeker in het westen goed doorheen komt. In het oosten komt de zon er een stuk minder goed doorheen. Regen hoeven we niet te verwachten en de temperatuur haalt weer dezelfde waarde als gisteren.

De komende dagen blijft het droog maar de temperaturen gaan later in de week wel omlaag naar de gemiddelde temperatuur voor deze tijd van het jaar. Hierbij krijgen we de zon ook minder te zien.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:13
Zon onder: 16:40
Zonkracht: 1 / 1
 

Windkracht 10 op de pier van IJmuiden. (Foto: Martijn (gebruikernaam helaas onbekend))
Windkracht 10 op de pier van IJmuiden. (Foto: Martijn - gebruikersnaam helaas onbekend)           
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1906 Naast de bestaande, radiografische noodkreten als het Engelse "CQD" wordt een nieuwe, internationale noodkreet ingevoerd: "S.O.S.".
1955 De eerste Russische waterstofbom wordt tot ontploffing gebracht.
1963/1968 Het Beatles-album With the Beatles komt uit vandaag in 1963 en The White Album vandaag in 1968
1963 De Amerikaanse president John F. Kennedy wordt vermoord, John Connally raakt zwaargewond tijdens de aanslag, Lyndon B. Johnson wordt de nieuwe president.
1995 In Nederland wordt het lichaam van Nicole van den Hurk, die sinds 6 oktober 1995 vermist werd, gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.