Deceptie voor Nederlandse hockeyploeg

De hockeymannen hebben een enorm teleurstellende match tegen België gespeeld. Door enorm slordig spel en veel onnodige fouten waren de verdedigende Belgen een maatje te groot voor het team dat goud als doel had. De pot die alles behalve hoogstaand hockey liet zien eindigde uiteindelijk in een 3-1 (0-0, 2-1, 0-0, 1-0)

De eerste helft was zeker aan het begin alles behalve denderend. Nederland was zeer slordig in de aanval, en België zocht vooral de counter op. In het tweede kwart begon het spel open te gaan en werden de eerste kansen gecreëerd en uiteindelijk waren het de Belgen die via een strafcorner de 1-0 maakten. Niet veel later kwamen ze zelfs op een 2-0, nadat er slordig werd omgegaan met een uitgebroken speler. Lang kon België hier niet van genieten, want nog geen minuut later benutte Mink van der Weerden een Nederlandse strafcorner, waarmee de broodnodige 2-1 gemaakt werd.

Ook in de tweede helft was het alles behalve hoogstaand hockey. België zocht nog verder de verdediging op en Nederland bleef aanvallende fouten maken. En net toen het nog niet erger kon worden, maakte België zelfs de beslissende 3-1. Oranje kon er niks meer tegenin brengen en moest met lede ogen aanzien hoe de Belgen hun finaleplek tegen Argentinië veiligstelde. Nederland wacht een pittige wedstrijd tegen Duitsland om het brons.