FOK! Wat een weer..Warm met lokale buien

Goedemorgen! Voor de meeste mensen is het nu prima zomerweer. Niet te heet en niet te nat. Toch zorgen een aantal buien deze dagen toch nog voor overlast. Dat gebeurde gisteren met name in het noorden en oosten. Vandaag kan dat wederom gebeuren en opnieuw vooral dieper in het binnenland. 

De meeste zonuren vinden we, zoals gebruikelijk, in de kustprovincies. Dit levert soms wel enige irritatie op bij de buienliefhebbers aldaar, want die hebben nog niet veel gehad aan leuk weer dit jaar. Maar ja. Ook nu lijken de beste papieren weer voor het binnenland. Wel is er meer bewolking dan gisteren, al zal de zon zeker niet verstek laten gaan. De temperaturen liggen een fractie lager dan vandaag en liggen tussen de 21 en 27 graden. Het warmst natuurlijk in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind.

Ook het vermelden waard is dat het s'nachts erg zacht is. De afgelopen periode werd het niet kouder dan 18 tot 20 graden. De komende nachten verlopen iets koeler.

In het weekend zien we een afwisseling van wolkenvelden en perioden met zon. Op zaterdag is de kans op een bui het grootst, terwijl het op zondag op de meeste plaatsen droog blijft.

Fijne dag!

Zonkrachtwaarschuwing
Het wordt vandaag zonkracht 7, wat zoveel inhoudt dat je binnen tien tot 15 minuten al kunt verkleuren en zeer snel verbrand. Het is dus aan te raden om je goed in te smeren. Zeker (kleine) kinderen en mensen met een lichte huid zijn vatbaar voor zonnebrand!

Zon op 05:43
Zon onder 21:48
Zonkracht

7 / 4

Nederland
 


Treinrit met een stoomtrein over de Schwarzwaldbahn in het Zwarte Woud
Treinrit met een stoomtrein over de Schwarzwaldbahn in het Zwarte Woud (foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1934 Buiten het Bigraph Theatre in Chicago wordt Amerikaans 'aartsvijand nummer één, John Dillinger, dodelijk verwond door de FBI.
1942 Tweede Wereldoorlog: de systematische deportatie van joden uit het getto in Warschau begint.
1977 De Chinese leider Deng Xiaoping krijgt opnieuw de macht.
1984 De Franse wielrenner Laurent Fignon wint voor de tweede keer de Ronde van Frankrijk.
2002 Een aardbeving van 4,9 op de schaal van Richter treft de provincie Limburg.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.