Titanfall 2 developers teasen met multiplayer en serververbeteringen

Titanfall 2 developers Respawn Entertainment lanceren een nieuwe developer-videoserie getiteld "Inside Development." De introductievideo toont Producer Drew McCoy die praat over de gedachte achter deze serie en teased veranderingen in multiplayer en netwerk in vergelijking met de orginele Titanfall gereleased in 2014.

"We gaan veel veranderen in onze matchmaking systemen zodat games sneller gevonden kunnen worden", Aldus deze producer. "We hebben een geweldig nieuw concept genaamd Networks dat spelers in staat stelt om groepen met vrienden te maken en zo dus sneller samen matches te vinden.

De aankomende videos zullen zich focussen op gameplayelementen zoals de veranderingen in het progressiesysteem. Spelers kunnen feedback inbrengen en de discussie aangaan met de developers over de ontwikkeling van de game. Dit is anders dan de gebruikelijke marketing praatjes.

"Dit wordt niet zoals bij andere game developers, dat we jullie alleen maar vertellen hoe we onze baan doen", Vervolgd McCoy. "We hebben veel geleerd tijdens de ontwikkeling van Titanfall 1, veel van deze ervaring nemen we mee in het ontwikkelen van Titanfall 2."

Respawn entertainment geeft aan dat reageren bij toekomstige videos via hun socialmediakanalen gedaan kan worden, zoals hun Twitter & Facebook.

Titanfall 2's verwachte releasedatum is 28 oktober voor PS4, Xbox One & PC. Er komt tevens een multiplayerbèta voor de release, wanneer deze start echter is nog niet bekend.