Vetter en Broersen blijven in pole position

De ochtendsessie van het EK atletiek is afgelopen en opnieuw was het een goede dag voor de Nederlanders. Anouk Vetter beleefde een bijzonder goede dag en kan zomaar op weg naar de Europese titel op de zevenkamp, maar Nadine Broersen staat dichtbij. Bianca Baak kwalificeerde zich intussen voor de halve finale op de 400 meter horden.

Vetter en Broersen begonnen aardig op de horden, maar de angst zat er goed in met het hoogspringen in het verschiet. Broersen kan goed hoogspringen, maar door een enkelblessure gaat het onderdeel voorlopig moeizaam. Vetter heeft ook beter gesprongen dan ze de laatste tijd doet. Dit was ook duidelijk in de sessie - beide dames hadden moeite op 168 en 171 cm, respectievelijk. Beide dames kwamen uiteindelijk tot 174. Wellicht licht tegenvallend gezien hun beste prestaties, maar voor de huidige vorm prima. Wel moeten de dames uitkijken voor Franse titelverdedigerster Antoinette Nana Djimou, die voor haar doen redelijk sprong en nog wat winst kan boeken op haar niveau van de recente jaren, hoewel ze al niet meer de jongste is.

Baak was ook erg sterk op de 400 meter horden. Ze wist naar 56.88 te snellen. In haar heat was dit de snelste tijd, overall was ze vierde. De besten deden overigens niet mee, zij zijn automatisch gekwalificeerd.