Duitsland - Italië van belang voor behandeling Bolt

Usain Bolt zal zaterdagavond met interesse kijken naar de kwartfinale van het EK voetbal tussen Duitsland en Italië. Het zal hem waarschijnlijk aan zijn achterste roesten wie het duel wint, maar voor zijn blessurebehandeling is het van belang: de arts van de Jamaicaanse sprintgrootheid is Hans-Wilhelm Wohlfahrt, tevens de teamarts van de Duitse voetbalploeg.

Als de Italianen erin slagen onze oosterburen terug naar huis te spelen zal Bolt zo snel mogelijk naar Duitsland reizen om door Wohlfahrt behandeld te worden. Als de Duitsers onverhoopt de halve finale halen gaat de Jamaicaan naar Parijs, want veel tijd heeft hij niet.

Garth Gayle van de Jamaicaanse atletiekbond maakte duidelijk hoe de vork in de steel steekt rondom de situatie van Bolt, die afgelopen nacht tijdens de Jamaicaanse olympische trials geblesseerd raakte en forfait moest geven voor de 100 meter-finale. Bolt heeft tot 11 juli de tijd om te laten zien dat hij fit genoeg is om op de Spelen in actie te komen, anders kan er geen uitzondering gemaakt worden en moet hij de Spelen waarschijnlijk missen.

Het betekent dat Bolt een weekje heeft om zijn hamstringblessure te laten behandelen en er een tijd van olympische proporties uit te persen. Waar hij dat gaat proberen is nog niet bekend.