EK: Uitslag IJsland - Hongarije

Het duel tussen IJsland en Hongarije op het EK voetbal is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De IJslanders leken na een benutte strafschop lang op een zege af te stevenen, maar een eigen doelpunt in de slotfase leverde de 1-1 eindstand op in het verder matige duel.

De Hongaren hadden in de eerste helft een duidelijk overwicht, maar wist dit niet in kansen uit te drukken. Aan de andere kant werden de IJslanders wel gevaarlijker en kwamen zelfs op voorsprong na een heel makkelijk gegeven strafschop. Sigurdsson wist wel raad met het buitenkansje en schoot deze vlak voor rust achter de Hongaarse doelman Kiraly.

Het moment van de eerste helft, waarna een strafschop werd toegekend.

Net als tegen Portugal ging IJsland de verdedigende modus in en liet Hongarije komen. De Hongaren hadden echter moeite met een bres te slaan in de Scandinavische verdediging. IJsland kende enkele hachelijke momenten waarbij doelman Halldorsson er niet altijd even goed uit zag, maar het leverde de Hongaren geen doelpunt op.

IJsland hield zelfs vrij gemakkelijk stand en leek op een eerste overwinning af te stevenen. Het mocht echter niet zo zijn, want Saevarsson werkte vlak voor tijd onder druk van enkele Hongaarse aanvallers een voorzet van invaller Nikolic in eigen doel en bracht de Hongaren zo op gelijke hoogte. In de slotminuut van de blessuretijd ging een rebound van een vrije trap er nog bijna in voor IJsland, maar het schot van routinier Gudjohnsen werd van richting veranderd en ging net naast.

Door het gelijke spel staat Hongarije voorlopig aan de leiding in poule F met vier punten en moet IJsland het laatste duel met Oostenrijk normaal gesproken winnen om door te gaan bij dit EK.

IJsland

1 - 1

Hongarije

39' G. Sigurdsson(pen)    88' Saevarsson (e.d.)

Gele kaart: Gudmundsson, Finnbogason, Saevarsson (IJsland), Kádár, Kleinheisler, Nagy (Hongarije)

Stadion: Stade Vélodrome, Marseille
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Karasev (Rus)