Oververhitte kameel maakt baas kopje kleiner

Een eigenaar van een kameel in India kwam er op een nogal pijnlijke wijze achter wat er kan gebeuren als je je schip van de woestijn te lang vastgebonden in de brandende zon laat staan. Er heerst momenteel namelijk een hittegolf in India waarbij de thermometer dagelijks ver over de 40 graden Celsius knalt en ook kamelen kunnen daar maar verdomd slecht tegen.

Ene meneer Urjaram uit het dorpje Mangta, de eigenaar van een kameel in de Indiase regio Barmer, had afgelopen zaterdag zijn zandloper de hele dag met samengebonden poten in de zon laten staan, terwijl hij met zijn gasten in zijn huis verkoeling had gezocht. Tegen de avond schoot het de man opeens te binnen dat zijn kameel de hele dag buiten had staan te bakken en besloot hij om het dier los te maken. De oververhitte en zwaar geïrriteerde kameel viel daarbij zijn baasje aan.

De man werd door het dier in zijn nek gegrepen en tegen de grond gesmeten. De kameel begon daarna op het lichaam van de man in te happen en beet hem daarbij zijn hoofd af. Volgens de Times Of India hadden zo'n 25 dorpsgenoten meer dan zes uur werk om de doorgedraaide kameel weer rustig te krijgen. Volgens getuigen had het dier zijn baasje in het verleden ook al eens aangevallen.