Leonardo DiCaprio riskeert verbanning

Leonardo DiCaprio loopt het risico dat hij Indonesië niet meer in mag als hij zich kritisch blijft opstellen tegenover de palmolie-industrie in het land. Volgens de BBC heeft een medewerker van de immigratiedienst gedreigd de succesvolle acteur op de zwarte lijst te zetten. Hij zou dan het land niet meer in mogen.

Het dreigement komt ongeveer een week na een bezoek van DiCaprio aan Mount Leuser, een beschermd nationaal park in Tamiang. Op Instagram plaatste hij een foto en schreef hij bezorgd te zijn over de leefomgeving van beschermde dieren. Vooral het lot van de olifant trok hij zich aan.

De acteur die onlangs een Oscar kreeg voor zijn rol in The Revenant, schreef ook over de orang-oetans op Sumatra. Als er geen maatregelen worden genomen, kunnen ze binnenkort niet overleven in het gebied. DiCaprio roept, zeer tegen de zin van Indonesië, mensen op te strijden om het ecosysteem van het beschermde gebied intact te houden. Met zijn stichting wil DiCaprio lokale initiatieven daartoe steunen, maar de medewerker van de immigratiedienst zegt dat het bezoek van de 41-jarige acteur aan het park alleen maar was bedoeld om de palmolie-industrie zwart te maken. Hij spreekt van 'provocaties op social media'.

Leonardo DiCaprio riskeert verbanning
Leonardo DiCaprio riskeert verbanning (Foto: BuzzE)