Golfer Luiten pijnlijk onderuit in India

Golfer Joost Luiten is op pijnlijke wijze de cut misgelopen op het Hero Indian Open. Na de eerste ronde op donderdag stond de Nederlander op de 121e plek, doordat hij een ronde liep in vijf slagen boven par - het baangemiddelde. 

Vrijdag ging het juist uitermate goed voor Luiten, die de ene na de andere birdie liet noteren. Na veertien van de achttien holes stond hij op een score van -7 voor de dag, een van de beste scores van het hele veld en genoeg om zich tot ruim binnen de cut op te werken. 

Toch ging het ineens helemaal mis voor de Bleiswijker. Op de zestiende hole sloeg hij zijn eerste bogey - één slag boven het gemiddelde voor de betreffende hole - en dat gebeurde gelijk daarna nog een keer. Nadat hij op de achttiende en laatste hole zijn derde bogey op rij sloeg was het plotseling alsnog gedaan met de Nederlander: een totaalscore van +1, één slag te veel om het weekeinde te halen. 

Het is het einde van een uitstekende reeks van Luiten. Dit seizoen speelde hij zes toernooien, waarin hij telkens de top-15 haalde. In New Delhi zal hij rond de 75e plek eindigen.