Bunting verrast Van Gerwen in finale ondanks negendarter

Stephen Bunting mag zich de verrassende winnaar noemen van Players Championship 2. In de finale in Barnsley was The Bullet met 6-4 te sterk voor Michael van Gerwen. Het is voor Bunting zijn tweede titel bij de PDC, eerder won hij een UK Open Qualifier in 2014. De Engelsman kende een lastig 2015 en lijkt nu weer op de weg terug. 

Bunting won op weg naar de finale van achtereenvolgend Johnny Haines (6-1), Robbie Green (6-3), Robert Thornton , Adrian Lewis (beiden 6-5), Andrew Gilding (6-1) en Peter Wright (6-5). Van Gerwen legde dezelfde route af tegen respectievelijk Simon Stevenson (6-2), David Pallett (6-0), Jamie Caven (6-5), Steve West (6-3), Ian White (6-1) en Kyle Anderson (6-5). In de kwartfinale tegen White opende Van Gerwen zelfs met een negendarter. 

In de finale kwam Van Gerwen nog wel 0-2 voor, maar met een vijftien, twaalf, veertien en dertien darter kwam Bunting 4-2 voor. Deze break kon Van Gerwen niet meer rechtzetten en zag Bunting met 6-4 winnen. Bunting stond vijftiende op de wereldranglijst en zal klimmen naar de dertiende plaats. 

Er kwamen nog meer Nederlanders in actie. Jelle Klaasen het verst in het toernooi, hij werd bij in de achtste finales door Ian White (6-2) uitgeschakeld. De derde ronde was het eindstation voor Jermaine Wattimena, Benito van de Pas en Dirk van Duijvenbode. Raymond van Barneveld kwam niet verder dan de tweede ronde, net als Ron Meulenkamp en Mike Zuydwijk. Vincent Kamphuis, Jan Dekker, Jeffrey de Zwaan, Jeffrey de Graaf, Vincent van der Voort en Christian Kist moesten na de eerste ronde het veld ruimen.

De darters hebben volgende week een weekend vrij. Het weekend erop is het tweede toernooi van de European Tour in München. 

Stephen Bunting wint zijn tweede toernooi bij de PDC. (PRO SHOTS/Action Images)
Stephen Bunting wint zijn tweede toernooi bij de PDC. (PRO SHOTS/Action Images)

Uitslagen Players Championship 2 - vanaf achtste finales
Michael van Gerwen 6-3 Steve West
Ian White 6-2 Jelle Klaasen
Kyle Anderson 6-5 Ricky Evans
Mensur Suljovic 6-2 Wes Newton
Peter Wright 6-5 Chris Dobey
Joe Cullen 6-4 Jyhan Artut
Stephen Bunting 6-5 Adrian Lewis
Andrew Gilding 6-3 Matt Clark

Kwartfinale
Michael van Gerwen 6-1 Ian White - Michael van Gerwen gooit negendarter
Kyle Anderson 6-3 Mensur Suljovic
Peter Wright 6-4 Joe Cullen
Stephen Bunting 6-1 Andrew Gilding

Halve finales
Michael van Gerwen 6-5 Kyle Anderson
Stephen Bunting 6-5 Peter Wright

Finale
Stephen Bunting 6-4 Michael van Gerwen