Schotse zege geeft Engeland eindzege Six Nations

Engeland heeft voor het eerst sinds 2011 de Six Nations op zijn naam geschreven. Het werd daarbij geholpen door Schotland, dat verrassend Frankrijk versloeg op het eigen Murrayfield; 29-18. Daardoor staan de Engelsen met nog één speelronde te gaan drie punten voor op Wales en vier op Frankrijk en Schotland en zijn niet meer bij te halen.

Engeland had gisteren gewonnen van Wales en wist dat het bij puntverlies van de Fransen de Six Nations al voor de laatste speeldag van volgende week kon winnen. Daar wilden de Fransen natuurlijk niet aan mee werken en na een daverende beginfase namen ze al snel een voorsprong. Deze waren ze voor rust echter al kwijt, want mede door tries van uitblinker Stuart Hogg en een mooie run van Duncan Taylor namen de Schotten een 18-12 voorsprong.

Na de rust bleven de Fransen in het spoor van de Schotten, waar Tim Visser de hele wedstrijd speelde. Met nog tien minuten te gaan viel bij een 21-18 stand de beslissing. Een geweldige aanval van Schotland, waarbij Hogg een prachtige no-look pass gaf op de try-maker Visser. Zijn elfde try in het shirt van Schotland betekende de eerste zege van de Schotten op de Fransen sinds 2006.

Submitter:  Bron: FOK!sport