Vijfjarige redt grootmoeder uit brandend huis

De vijfjarige Cloe Woods uit het plaatsje Kenner in Louisiana is een ware heldin. Het kleine meisje redde namelijk afgelopen donderdag haar blinde grootmoeder en haar hond uit een brandende woning.

Het meisje lag thuis te slapen toen er een brand in een oven uitbrak, waardoor een brandalarm afging, aldus Cloe's moeder Shone Arceneaux in een gesprek met ABC News. Arceneaux was op het moment van het brandalarm met haar 14-jarige zoon op weg naar een carpoolplaats. Het jonge meisje maakte haar blinde oma wakker en wist haar naar buiten te begeleiden.

Op het moment dat de moeder bij haar huis aankwam zag ze haar dochtertje buiten om de hulp van de brandweer roepen, terwijl er rook uit het huis kwam. De hulpdiensten arriveerden enkele minuten later. Ook had de vijfjarige de familiehond gered. Commandant John Hellmers van de brandweer van Kenner is ook zeer te spreken over het handelen van het jonge meisje. "Als zij dit niet zou hebben gedaan, zouden we nu naar een geheel andere situatie zitten te kijken."

In oktober 2015 ging Cloe met haar schoolklas naar een open dag van de lokale brandweer, waar ze te zien kregen wat je moet doen in het geval van een huisbrand en hoe je dan veilig naar buiten komt. Helmers: "Het is aangenaam verrassend om te zien hoeveel dit meisje heeft opgestoken van die dag in oktober. Ik ben gewend om verhalen te horen over kinderen die wegkruipen in kasten of onder een bed, maar wat dit meisje heeft gedaan is geweldig".

De brand in de oven bleek te zijn veroorzaakt door een defecte waakvlam.