Zwemster Inge Dekker heeft baarmoederhalskanker

Zwemster Inge Dekker heeft baarmoederhalskanker. Dit is naar voren gekomen bij een standaard bevolkingsonderzoek. "Het is natuurlijk ontzettend schrikken als dit nieuws je bereikt", zei Dekker in een persbericht van de zwembond KNZB.

"Drie jaar lang ben ik in gedachten alleen maar bezig geweest met de Olympische Spelen in Rio en dan krijg je dit te horen. Plots staat het leven stil en zie je hoe relatief het allemaal is. Inmiddels heb ik een paar dagen aan het nieuws kunnen wennen en kijk ik vol vertrouwen de komende tijd tegemoet."

Dekker (30) is al jaren een vast onderdeel van de 4x100 meter vrije slag estafette, die in 2008 olympisch goud en in 2012 zilver won. Het is uiteraard nog onduidelijk wat dit voor gevolgen heeft voor haar laatste olympische campagne. Ze wilde dit jaar in Rio de Janeiro namelijk nog één keer alles geven om nogmaals goud te halen.

"Ik ga van het positieve uit en ga alle aandacht geven om goed te herstellen. Zaken die ik niet kan beïnvloeden laat ik los, maar de Spelen in Rio heb ik zeker nog niet uit mijn hoofd gezet."

Inge Dekker heeft baarmoederhalskanker (PROSHOTS/Insidefoto)
Inge Dekker heeft baarmoederhalskanker (PROSHOTS/Insidefoto)