Asielzoekers voor rechter aanranding Almere

Twee bewoners (18 en 20 jaar oud) van het asielzoekerscentrum in Almere moeten zich voor de rechtbank van Lelystad verantwoorden voor de aanranding van twee vrouwen. Bij het incident op 27 september vorig jaar in het centrum van Almere waren vier verdachten en vier slachtoffers betrokken. Twee van de vier vrouwen hebben aangifte gedaan. Hun zaak komt 9 februari voor.

De twee andere slachtoffers hebben geen aangifte willen doen, meldt NRC vrijdag. Aanleiding voor het artikel is een Facebookbericht van de vader van een van deze twee meisjes. Hierin beschuldigt hij de politie van een ontmoedigingsbeleid om aangifte te doen.

Het zeventienjarige meisje dat genoemd wordt in het NRC-artikel is samen met haar moeder voor een gesprek op het politiebureau geweest. Na een gesprek besloten de twee geen aangifte te doen, aldus het Openbaar Ministerie. Ook het vierde meisje zag daar vanaf.

Update

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma wil komende dinsdag tijdens het mondelinge vragenuur opheldering van staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie over het bericht dat er aanrandingen door asielzoekers in Almere in de doofpot worden gestopt. De ouders van de aangerande meisjes hebben deze vermoedens vandaag in de media geuit.

Fritsma: “We willen van staatssecretaris Dijkhoff precies weten wat er in Almere is gebeurd. De waarheid over deze aanranding door islamitische testosteronbommen moet boven water komen!

Asielzoekers voor rechter voor aanranding
Asielzoekers voor rechter voor aanranding (Foto: ANP)