Butler opnieuw trefzeker voor Bulls, Mavericks winnen in de buzzer

Jimmy Butler heeft dinsdagavond (lokale tijd) opnieuw zijn grote waarde voor basketbalclub Chicago Bulls bewezen. De trefzekere guard bracht in de thuiswedstrijd tegen Milwaukee Bucks 32 punten op zijn naam. Mede door zijn productieve inbreng wonnen de Bulls met 117-106. Voor de ploeg uit Chicago was het de vijfde zege op rij in de Amerikaanse profcompetitie NBA.

Butler bracht afgelopen zondag in het gewonnen duel met Toronto Raptors (115-113) liefst 42 punten op zijn naam, waarvan 40 in de tweede helft. Daarmee verbeterde hij een clubrecord van de legendarische Michael 'Air' Jordan.

Dallas Mavericks speelde voor eigen publiek een spectaculaire wedstrijd tegen Sacramento Kings (117-116). Pas in de tweede verlenging viel de beslissing. De thuisploeg werkte met nog 1 minuut en 20 seconden op de klok een achterstand van 109-116 op sensationele wijze weg. Eerst scoorde Dirk Nowitzki een driepunter, daarna deed Deron Williams hetzelfde in de slotseconde. Williams (25 punten) en Nowitzki (23 punten) waren tevens de topscorers van de Mavericks.

Los Angeles Lakers verloor op eigen vloer met grote cijfers van Golden State Warriors: 88-109. Klay Thompson bracht voor de titelverdediger 36 punten op zijn naam. Hij was maandag met 30 punten in de eveneens gewonnen wedstrijd tegen Charlotte Hornets (111-101) ook al op schot.