Geen Premier League voor Jelle Klaasen

Ondanks zijn plek in de halve finale op het wereldkampioenschap darts is Jelle Klaasen niet geselecteerd voor de komende editie van de Premier League. Dit heeft Beary Hearn, de eindbaas van de PDC, zojuist bekendgemaakt. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn wel van de partij. 

De Premier League is een competitie met tien darters, dat vanaf februari normaal gesproken heel Groot-Brittanië door gaat. Dit jaar gaan ze voor het eerst overzees en doen ze Rotterdam aan. Op 12 mei zullen de darters in actie komen in een uitverkocht Ahoy. 

De beste vier van de wereldranglijst, Michael van Gerwen, Gary Anderson, Adrian Lewis en Phil Taylor, waren automatisch geplaatst. De PDC kon vervolgens vier darters selecteren en Sky Sports mocht de laatste twee darters aanwijzen. De PDC koos voor Peter Wright, James Wade, Robert Thornton en Michael Smith. Van Barneveld en Dave Chisnall completeren de deelnemerslijst. Het zijn de tien beste darters van de PDC die mogen deelnemen aan het reizende dartscircus. Klaasen staat na dit WK veertiende op de wereldranglijst. 

De Premier League begint op 4 februari in Leeds. De laatste speelronde van de reguliere competitie is op 12 mei in Ahoy. Een week later wordt de Premier League afgesloten met de play-offs. Anderson zal zijn titel willen verdedigen. Hij versloeg vorig jaar Michael van Gerwen in de finale. 

Ook Van Barneveld gaat weer op jacht naar de titel in de Premier League (Pro Shots / Action Images)
Ook Van Barneveld gaat weer op jacht naar de titel in de Premier League (Pro Shots / Action Images)